Ingrediënten:
• 2 blikken bruine linzen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt;
• 1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes;
• 2 stengels prei (in dunne ringen);
• 100 g jonge bladspinazie;
• 150 g zachte geitenkaas;
• 1 knoflookteen (fijngehakt);
• 2 tl komijnzaad;
• 3 el rodewijnazijn;
• 5 el olijfolie;
• Zout en versgemalen peper.
Bereidingswijze:
1. Verhit 1 eetl. olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei, paprika en het komijnzaad al omscheppend 3-4 minuten.
2. Meng er de linzen door en bak 2 minuten mee.
3. Meng er de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken.
4. Haal direct van het vuur. Schep alles in een schaal en meng er de rest van de olie en de azijn door.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verbrokkel er de geitenkaas over.
7. Lekker met stokbrood.