Linzensalade met paprika en geitenkaas

Gepost op maandag 2 mei 2016

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingrediënten:
                        

• 2 blikken bruine linzen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt;
• 1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes;
• 2 stengels prei (in dunne ringen);
• 100 g jonge bladspinazie;
• 150 g zachte geitenkaas;
• 1 knoflookteen (fijngehakt);
• 2 tl komijnzaad;
• 3 el rodewijnazijn;
• 5 el olijfolie;
• Zout en versgemalen peper.


 

Bereidingswijze:
                              

1. Verhit 1 eetl. olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei, paprika en het komijnzaad al omscheppend 3-4 minuten.
2. Meng er de linzen door en bak 2 minuten mee.
3. Meng er de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken.
4. Haal direct van het vuur. Schep alles in een schaal en meng er de rest van de olie en de azijn door.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verbrokkel er de geitenkaas over.
7. Lekker met stokbrood.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!