Ingrediënten voor 4 personen
_______________________________
1 pak bladerdeeg
2 eieren
200g magere witte kaas
150g light sojaroom
700gr venkel
250g wortelen
200 ml halfvolle melk
50g feta kaas light
½ kl komijnzaad of karwijzaad
peper en zout
Bereidingswijze
_______________________________________
Verwarm de oven op 180°C
Snij de venkel en wortelen in fijne stukken, kook ze 15 minuten in melk met komijnzaad.
Klop de eieren samen met de witte kaas, de kruidenkaas, de kruiden en het zout.
Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg.
Verdeel de groenten over de bladerdeeg en giet het eimengsel erover
Kruimel wat feta kaas erover en bak de quiche 30 minuten.
Tips
____________
Een quiche kan je maken met om het even welke groente. Ook restjes van de dag ervoor kan je gebruiken om in een quiche te verwerken.
Je kan een kruimeldeeg ook makkelijk zelf maken: meng 3 koppen bloem met 1 kop olie en 1 kop water. Kneed tot een gladde deeg.